Impostor Factory: Η τριλογία του To the Moon κλείνει το 2020

Ας ετοιμαστούμε να ταξιδέψουμε στον χρόνο, να βιώσουμε πολλούς θανάτους και να γνωρίσουμε μία ύποπτη γάτα στο παιχνίδι, που θα ολοκληρώσει τη σειρά. Να το περιμένουμε στα τέλη του 2020 ή σε 10 χρόνια από σήμερα; Εντωμεταξύ, το πρώτο επίσημο τρέιλερ είναι γεγονός!

[Πρώτη δημοσίευση – 2 Δεκεμβρίου 2019] Το To the Moon κατάφερε να συγκινήσει χιλιάδες gamers ανά τον κόσμο. Το ανεπτυγμένο με το RPG Maker XP παιχνίδι, το οποίο πρωτοκυκλοφόρησε το 2011 για τα Windows και μεταφέρθηκε αργότερα σε Mac, Linux και τα κινητά με λειτουργικά συστήματα Android και iOS, θα κάνει στις 16 Ιανουαρίου του 2020 την εμφάνισή του και σε κονσόλα, που δεν είναι άλλη από το Nintendo Switch. Δε μιλάμε απλώς όμως για μία μεταφορά, αλλά το game αναπτύσσεται από την αρχή με τη χρήση της Unity, για να δείχνει πιο όμορφο στο καινούριο σπίτι του. Αναμένουμε και μία ταινία κινουμένων σχεδίων βασισμένη πάνω στο To the Moon!

Η X.D. Network, η κινεζική εταιρεία, η οποία εργάστηκε πάνω στις εκδόσεις του παιχνιδιού για τις συσκευές με λειτουργικά συστήματα Android και iOS, έχει αναλάβει και εκείνη για την υβριδική κονσόλα της ninty. Υπάρχει επίσης στον ορίζοντα και μία φυσική έκδοση του To the Moon για το Nintendo Switch από τη Limited Run Games.

Η συνέχεια δόθηκε τον Δεκέμβριο του 2017 πάλι σε PC, Mac και Linux με το Finding Paradise. Στο παιχνίδι συναντάμε για ακόμη μία φορά την Eva Rosalene και τον Neil Watts, τους ειδικούς επιστήμονες που χειρίζονται το μηχάνημα, το οποίο δημιουργεί αναμνήσεις και τις εισάγει στο μυαλό ετοιμοθάνατων ανθρώπων, κάνοντας πραγματικότητα ανεκπλήρωτες επιθυμίες τους και προσφέρει την ευκαιρία να διορθώσουν λάθη του παρελθόντος, έστω και εικονικά, για να «φύγουν» πιο ήρεμοι.

Ο Kan Gao, ένας πολυτάλαντος άνθρωπος, ιδρυτής της εταιρείας Freebird Games και ο ιθύνων νους πίσω από τα To the Moon, Finding Paradise αλλά και το A Bird Story, δήλωνε από νωρίς, ότι θα είχαμε να κάνουμε με μία τριλογία. Έφτασε λοιπόν η ώρα, να μάθουμε τον τίτλο του τρίτου μέλους της και τα πρώτα στοιχεία γι’ αυτό. Όχι πολλά είναι η αλήθεια, μιας και ο Kan Gao συνηθίζει να είναι μυστικοπαθής γύρω από τις δημιουργίες του, ακόμη και να τρολάρει.

Πληροφορούμαστε λοιπόν, ότι το Impostor Factory θα κυκλοφορήσει επίσης για PC, Mac και Linux στα τέλη του 2020. Αν και στην περιγραφή του Adventure/ RPG στο Steam φιγουράρουν πρώτα-πρώτα τα ονόματα των δύο επιστημόνων, αναφέρεται δύο γραμμές πιο κάτω, ότι η ιστορία του παιχνιδιού δε θα είναι η δική τους, για να ακολουθήσει ένα ιντριγκαδόρικο «Πιθανότατα». Η Eva Rosalene και ο Neil Watts πρωταγωνιστούν πάντως στο πρώτο βίντεο για το Impostor Factory, που ο Kan Gao βαφτίζει «To the Moon 3 – Trailer» και προσφέρει ένα… πλούσιο μουσικοχορευτικό θέαμα.

Ο βασικός χαρακτήρας του Impostor Factory ονομάζεται Quincy και το αντικείμενο του ενδιαφέροντος είναι μία χρονομηχανή, η οποία βρίσκεται στην τουαλέτα μίας έπαυλης. Ο ήρωάς μας δε χάνει την ευκαιρία να την δοκιμάσει, όταν παραβρίσκεται εκεί προσκεκλημένος σε ένα πάρτι, αλλά το πηγαινέλα ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον θα έχει επιπτώσεις. Άνθρωποι θα αρχίσουν, να πεθαίνουν γύρω του. Γίνεται αναφορά και σε μία ύποπτη γάτα!

Να πάρουμε άραγε στα σοβαρά, ότι το Impostor Factory θα διαθέτει στοιχεία εμπνευσμένα από τη δουλειά του H.P. Lovecraft και θα δούμε και πλοκάμια; Σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία έχουμε από το To the Moon και το Finding Paradise, θα πρέπει να περιμένουμε τουλάχιστον μία εμπνευσμένη ιστορία, τραγικές καταστάσεις χωρίς να λείπει και το χιούμορ και, τέλος, το οικείο πλέον ύφος στα γραφικά που παραπέμπει σε RPGs μίας άλλης εποχής.


[Ενημέρωση – 7 Αυγούστου 2020] Πέρασα μία βόλτα από το άρθρο, για να αφήσω εδωδά το πρώτο επίσημο τρέιλερ του Impostor Factory, το οποίο περιλαμβάνει και πλάνα από το ίδιο το παιχνίδι.

Ο Kan Gao είχε δηλώσει παλαιότερα, ότι το Impostor Factory θα είναι κατά πάσα πιθανότητα έτοιμο στα τέλη του 2020, αλλά ίσως να έχουμε τελικά κάποια ανατροπή. Δεν είμαι σίγουρη, αν μιλάμε βέβαια για ευχάριστη ή δυσάρεστη έκπληξη! Ο dev γράφει στην περιγραφή του βίντεο στο youtube, ότι κάτι περίεργο έρχεται και μάλιστα σύντομα. Λίγο πιο κάτω αναφέρει, ότι μερικά ρακούν εισέβαλαν πρόσφατα στα γραφεία της Freebird Games και… αφόδευσαν παντού. Στο twitter προσθέτει, θέλω να πιστεύω αστιευόμενος, ότι εξαιτίας του παραπάνω γεγονότος όλα τα παιχνίδια θα καθυστερήσουν για 10 χρόνια.

Η σελίδα του Impostor Factory στο Steam είναι πάντως πανέτοιμη!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.