Necrobarista: Πριν «φύγεις», πες τον καημό σου στον καφετζή

Πέρα από το Spiritfarer της Thunder Lotus Games, υπάρχει ένα ακόμη παιχνίδι που έχει ως θέμα του το πέρασμα των ψυχών στον άλλο κόσμο! Το Necrobarista, το οποίο αναπτύσσεται από το αυστραλέζικο στούντιο Route 59 Games, ήταν να κυκλοφορήσει στις 8 Αυγούστου του 2019 για PC, αλλά άργησε κομματάκι. Προηγήθηκε μία περίοδος σχετικής ησυχίας από τους devs, ευτυχώς όχι νεκρικής, αλλά η περιπέτεια του πρωτότυπου Visual Novel, που ξεχωρίζει κυρίως χάρη στο αλά anime στιλ του από τα άλλα παιχνίδια του είδους, βαίνει πια προς ένα αίσιο τέλος.

Το Necrobarista θα μας ταξιδέψει σε μία φανταστική Μελβούρνη και πιο συγκεκριμένα σε ένα πολύ ιδιαίτερο καφέ της πόλης, το The Terminal. Οι ψυχές των νεκρών που κερδίζουν ένα τελευταίο εικοσιτετράωρο πάνω στη γη, βρίσκονται μεταξύ των θαμώνων και οι εργαζόμενοι στο μαγαζί είναι εκεί, για να ακούσουν τις ιστορίες τους και να βοηθήσουν με… κάποιον τρόπο.

Η Route 59 Games παρουσιάζει τέσσερις χαρακτήρες στην επίσημη σελίδα του παιχνιδιού και δίνει ένα σύντομο βιογραφικό για τον καθένα τους. Η ημερομηνία γέννησης και η ηλικία τους φιγουράρουν ακριβώς κάτω από το όνομά τους. Όταν είχα ρίξει μία ματιά πριν από έναν χρόνο, με εξέπληξε το γεγονός ότι αναγραφόταν και η ομάδα αίματος. Αυτή η πληροφορία έχει αφαιρεθεί πια!

Η εικοσιεπτάχρονη Maddy Xiāo, είναι η μπαρίστα του The Terminal, η οποία ετοιμάζει σπέσιαλ χαρμάνια με αρκετές δόσεις μαγείας, που ανασταίνουν και νεκρούς. Ο Chay Wu, απροσδιόριστης ηλικίας, ειδικεύεται στη νεκρομαντεία και εργάζεται επί σειρά δεκαετιών στο συγκεκριμένο καφέ ως σερβιτόρος. Η Maddy έμαθε από αυτόν όλα όσα γνωρίζει.

Η Ashley Capek με το κοφτερό μυαλό είναι μόλις δεκατριών ετών και άσσος στις εφευρέσεις. Συλλέγει ρομπότ που βαστούν λεπίδες στα χέρια! Τέλος, ο ογκώδης Ned φοράει διαρκώς μία σιδερένια μάσκα στο πρόσωπο και φροντίζει να εφαρμόζονται οι κανόνες του λεγόμενου Council of Death. Για πορτιέρης μου κάνει τούτος εδώ και είναι 167 ετών, παρακαλώ!

Με μία αιφνιδιαστική κίνηση και ενώ είχε ανακοινωθεί ήδη η κυκλοφορία του στο Steam και το GOG για τις 22 Ιουλίου, το Necrobarista προστέθηκε στις 17 του μήνα στο Apple Arcade. Αν είστε συνδρομητής της συγκεκριμένης υπηρεσίας, μπορείτε λοιπόν να ασχοληθείτε νωρίτερα από όλους τους άλλους με το Visual Novel σε μία συσκευή, που τρέχει ένα από τα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα iOS, macOS και tvOS. Το Necrobarista θα κοστίζει παρεμπιπτόντως 16.99 ευρώ στο Steam.

Η Route 59 Games, η οποία είναι και publisher του Necrobarista μαζί με την Coconut Island Games και την AGM Playism, δεν ξέχασε και τις κονσόλες, που είχε στο στόχαστρό της και πριν από έναν χρόνο. Το παιχνίδι πρόκειται να βγει το 2021 για το Nintendo Switch και το PlayStation 4.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.