The Edge of Allegoria – Kickstarter και demo

Σύμφωνα με τον Joe Picknell, οι ομοιότητες του The Edge of Allegoria με τα κλασικά RPGs για το Game Boy σταματούν στη ρετρό αισθητική και την οικεία αίσθηση, που αφήνει το gameplay. Ο Καναδός developer αναφέρει εμφατικά, ότι το παιχνίδι του δεν απευθύνεται σε παιδιά. Γράφει μάλιστα πως όσοι περάσαμε την παιδική μας ηλικία με το φορητό της Nintendo στα χέρια, αισθανθήκαμε τουλάχιστον μία φορά τον τελευταίο μήνα τράβηγμα στη μέση, όταν φτερνιστήκαμε. Με άλλα λόγια, σιτέψαμε για τα καλά, επομένως μπινελίκια, υπονοούμενα, μερικές κακές συνήθειες, λίγο γυμνό δε θα μας πέσουν βαριά στο στομάχι!

Έχουμε λοιπόν εδώ ένα RPG με turn-based μάχες, top-down οπτική όταν περιπλανιόμαστε με τον χαρακτήρα μας και γραφικά σε αποχρώσεις του πράσινου φτιαγμένα με pixels, αλλά και ιδιαιτερότητες.

The Edge of Allegoria Kickstarter

Ο χαρακτήρας μας ζει στην Allegoria, έναν κόσμο που δημιουργήθηκε κάποτε από Επτά Αστέρια, τα οποία έπεσαν από το υπερπέραν. Όλα ήταν ειδυλλιακά και τα διαφόρων ειδών πλάσματα ζούσαν μαζί ειρηνικά. Τα πράγματα άλλαξαν, όταν μία ισχυρή οντότητα άρχισε να αλλάζει το περιβάλλον, διαταράσσοντας την αρμονία. Επιβλήθηκε και στις θεότητες, που προστάτευαν την Allegoria!

Τα γεγονότα αυτά συνέβησαν πριν από πολλούς αιώνες και θεωρούνται πλέον μύθοι. Οι κάτοικοι ζουν τώρα μία πεζή καθημερινότητα, όμως αν απομακρυνθούν από κατοικημένες περιοχές, κινδυνεύουν. Ο χαρακτήρας μας είναι ένας μάλλον βαρετός και ασήμαντος τύπος, ο οποίος θα κυνηγήσει την περιπέτεια. Θα πιάσει κουβεντούλα με NPCs, θα του ανατεθούν και ποικίλες αποστολές. Για παράδειγμα, ένας τύπος ζητάει μία καρδιά Goblin. Θέλει, να κάνει τη γυναίκα του, να πιστέψει ότι ο ίδιος σκότωσε το τέρας. Η σύζυγος τον θεωρεί πολύ… μαλακό και σκοπεύει, να τον παρατήσει για έναν πραγματικό άνδρα!

The Edge of Allegoria Kickstarter

Ο ήρωάς μας έχει για παρέα έναν σκύλο. Το τετράποδο φιλαράκι δεν τον ακολουθεί καταπόδας στο demo. Δε γνωρίζω, αν θα αλλάξει κάτι στη συνέχεια του παιχνιδιού. Το ζώο εμφανίζεται πότε πότε και χρησιμεύει ως μεταφορικό μέσο για γρήγορες μετακινήσεις στον χάρτη. Κάνει και τρελές χαρές, όταν του χαρίζουμε μερικά χάδια!

Οι επιθέσεις σε ανύποπτο χρόνο από κάθε λογής ζώα και τέρατα είναι βεβαίως μέσα στο πρόγραμμα. 143 διαφορετικούς τύπους εχθρών θα αντιμετωπίσουμε στο πλήρες παιχνίδι. Οι επιλογές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων είναι Fight, Item και Flee. Η έκβαση των μαχών καθορίζεται από το level του χαρακτήρα, τα στατιστικά του στην Attack, Defense, Agility και πάει λέγοντας και φυσικά τα skills.

The Edge of Allegoria Kickstarter

Τα skills αποκτώνται από τα όπλα και τον λοιπό εξοπλισμό, που έρχονται στην κατοχή μας, αγοράζοντας ή ανακαλύπτοντας τα στα διάσπαρτα σεντούκια. Η επιλογή ενός όπλου σε έναν συγκεκριμένο αριθμό μαχών, μας κάνει εξπέρ στη χρήση του και το skill, που συνδέεται με αυτό, προστίθεται σε μία λίστα, η οποία μεγαλώνει διαρκώς.

Όταν πατήσουμε στο Fight, εμφανίζονται όλα τα διαθέσιμα skills και μπορούμε, να εκμεταλλευτούμε οποιοδήποτε θελήσουμε ασχέτως του όπλου, που έχουμε εκείνη τη στιγμή ενεργό. Ο dev κάνει λόγο για περίπου 150 αντικείμενα και 80 skills.

The Edge of Allegoria Kickstarter

Ο κάθε εχθρός αφήνει πίσω του αντικείμενα, όταν τον στείλουμε στον αγύριστο. Θα τα πουλήσουμε, για να εξασφαλίσουμε τα φράγκα, που χρειαζόμαστε για την αγορά εξοπλισμού και αγαθών. Η αναπλήρωση της HP γίνεται με απλά είδη. Θα καταβροχθίσουμε αβγά, τυρί, πίτσα, μανιτάρια, μέλι και άλλα.

Η ίαση του χαρακτήρα από δηλητηρίαση, αιμορραγία και τα λοιπά πραγματοποιείται με πιο συνηθισμένους τρόπους από την κατανάλωση μαγικών φίλτρων. Επίδεσμοι σταματούν την αιμορραγία. Υπάρχει κάτι καλύτερο από έναν δυνατό καφέ, για να συνέλθουμε από την ακατάσχετη υπνηλία!

Ο Joe Picknell τρέχει από την 1η Φεβρουαρίου καμπάνια στο Kickstarter, επιδιώκοντας τη συγκέντρωση 20000 καναδικών δολαρίων (περίπου 13630 ευρώ). Ο ίδιος αναφέρει με κάποια πικρία, ότι απολύθηκε πρόσφατα από τη δουλειά του ύστερα από 11 ολόκληρα χρόνια και επιθυμεί πλέον, να αφοσιωθεί στην ανάπτυξη του παιχνιδιού του. Ασχολούνταν στον ελεύθερο χρόνο του επί δυόμισι χρόνια. Οι publishers στους οποίους απευθύνθηκε, δεν έδειξαν ενδιαφέρον.

Η καμπάνια ολοκληρώνεται στις 2 Μαρτίου και ο στόχος επετεύχθη μόλις στις 29 Φεβρουαρίου. Το πρώτο stretch goal στις 25000 καναδικά δολάρια θα οδηγήσει στην προσθήκη Hardcore mode. Κλείνοντας, το demo του The Edge of Allegoria είναι διαθέσιμο στο Steam.

Kickstarter | Steam | Linktree

Μια σκέψη σχετικά μέ το “The Edge of Allegoria – Kickstarter και demo

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.