Spilled! – Kickstarter και demo

Η Lente, η δημιουργός του Spilled!, έχει επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο ζωής από εκείνο των περισσοτέρων μας. Στην Ελλάδα, τουλάχιστον! Η εικοσιτριάχρονη από την Ολλανδία μετέτρεψε ένα μικρό πλοίο σε ζεστό σπιτικό, στο οποίο και μένει από το 2022. Μεγάλωσε εξάλλου σε πλοίο!

Η κοπέλα ασχολούνταν σε ερασιτεχνικό επίπεδο με την ανάπτυξη παιχνιδιών, ώσπου αποφάσισε επίσης το 2022, να πάρει το χόμπι της στα σοβαρά. Η Lente ξεκίνησε τη δημιουργία του Spilled! στα πλαίσια των σπουδών της σε μία σχολή σχετική με το αντικείμενο. Την παράτησε στην πορεία, γιατί έκρινε πως δεν της ταίριαζε. Αφοσιώθηκε από τότε στο παιχνίδι της. Άρχισε, να το παρουσιάζει και μέσα από τον λογαριασμό της στο X (Twitter). Οι οικονομίες της εξαντλήθηκαν εντωμεταξύ και εργάζεται πλέον σε ένα σούπερ μάρκετ, για να βγάλει τα προς το ζην.

Σύμφωνα πάντα με τη Lente, το Kickstarter είναι το λογικό βήμα, για να εξελίξει το game, προσλαμβάνοντας ανθρώπους, που θα την βοηθήσουν στην ανάπτυξη, αλλά και την προώθησή του. Με την προβολή που λαμβάνει τώρα το Spilled!, επιθυμεί επιπλέον, να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο πάνω στο θέμα της μόλυνσης του περιβάλλοντος και να ενθαρρύνει και άλλους devs, να δημιουργήσουν παιχνίδια, τα οποία θα αναδεικνύουν το πρόβλημα.

Η καμπάνια για το Spilled! τρέχει από τις 30 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 2 Μαρτίου. Η ανταπόκριση είναι θεαματική, μιας και ο στόχος των 10000 ευρώ επιτεύχθηκε μέσα σε 12 ώρες. Τρεις ημέρες μετά, το συγκεντρωθέν ποσό πλησιάζει πλέον στις 15000 ευρώ, δηλαδή το πρώτο stretch goal.

Spilled! Kickstarter

Η αποστολή μας στο Spilled! είναι, να καθαρίσουμε τη θάλασσα από διάσπαρτες πετρελαιοκηλίδες και σκουπίδια, αλλά και να σώσουμε παγιδευμένα ζώα και πουλιά. Χειριζόμαστε ένα ειδικά εξοπλισμένο πλοίο, που αντλεί το πετρέλαιο και το εναποθέτει σε μία δεξαμενή. Καλούμαστε συχνά, να απομακρύνουμε κηλίδες και από παράλια εδάφη. Επιστρατεύουμε σε τέτοιες περιπτώσεις το κανόνι, το οποίο εκτοξεύει καθαριστικό υγρό.

Το άδειασμα του περιεχομένου της δεξαμενής σε μονάδες ανακύκλωσης πέρα από επιβεβλημένο είναι και επικερδές, καθώς μας αποφέρει χρήματα, απαραίτητα για την αναβάθμιση του εξοπλισμού μας. Θα αγοράσουμε μία καλύτερη μηχανή για το σκάφος. Ένα εξάρτημα συλλογής πετρελαίου με ευρύτερο άνοιγμα θα μας επιτρέψει, να κάνουμε γρηγορότερα τη δουλειά μας. Μία μεγαλύτερης χωρητικότητας δεξαμενή θα μας γλιτώσει από τα πολλά πέρα-δώθε στις μονάδες ανακύκλωσης.

Spilled! Kickstarter

Ενώ προχωράμε στη διαδικασία καθαρισμού, βλέπουμε σιγά σιγά το χρώμα και τη διαφάνεια του νερού να αλλάζουν και να αναδεικνύονται η ομορφιά του βυθού και τα πλάσματα, που ζουν στον υδάτινο κόσμο. Θα ανοίξουμε σταδιακά οκτώ περιοχές με διαφορετικά οικοσυστήματα.

Η Lente προγραμματίζει, να κυκλοφορήσει το Spilled! στα τέλη του 2024 και θα έχουμε τότε στα χέρια μας ένα game διάρκειας περίπου μίας ώρας. Ο ρυθμός που θα παίξουμε θα εξαρτάται από εμάς. Δε θα υπάρχει πίεση χρόνου και δε θα μας καταδιώκουν εχθροί! Θα έχουμε επίσης τη δυνατότητα, να επιστρέψουμε σε οποιοδήποτε κεφάλαιο θελήσουμε.

Spilled! Kickstarter

Κλείνοντας, το demo του Spilled! φιλοξενείται στο Steam από τον Νοέμβριο του 2023, ενημερώνεται τακτικά και μπορείτε βεβαίως, να το δοκιμάσετε κι εσείς.

Lente | Kickstarter | Steam

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Spilled! – Kickstarter και demo

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.