Magret & FaceDeBouc: Kickstarter και demo

Αυτή η παρουσίαση έρχεται έναν μήνα μετά τη λήξη του πρώτου και ενώ έχει ξεκινήσει το δεύτερο Kickstarter για το Magret & FaceDeBouc «The buddy-buddy case». Η αλήθεια είναι, πως είχα αρχίσει, να γράφω το άρθρο, όταν έτρεχε ακόμη η προηγούμενη καμπάνια. Η δημοσίευσή του δε θα άλλαζε τότε κάτι!

Ο Romuald Serrado (Adipson Studio) έπρεπε, να ελπίζει μόνο σε ένα θαύμα για τη συγκέντρωση ενός διόλου ευκαταφρόνητου ποσού. Η εκκίνηση της καμπάνιας στις 23 Οκτωβρίου του 2023 ήταν απογοητευτική και το τέλος της στις 7 Δεκεμβρίου μία πανωλεθρία. Το χιουμοριστικό και καρτουνίστικο Point and Click Adventure για ενήλικες δεν έπιασε ούτε 1500 ευρώ, μένοντας πολύ μακριά από τις 27000 ευρώ.

Αυτά τα χρήματα θα κάλυπταν τις αμοιβές των μεταφραστών, που θα επιμελούνταν τα κείμενα στα Αγγλικά και τα Γερμανικά. Ο dev σκόπευε επίσης, να προσλάβει αγγλόφωνους και γερμανόφωνους ηθοποιούς για το voice-acting όλων των χαρακτήρων. Ο Romuald Serrado είναι Γάλλος και έγραψε τα πάντα στη μητρική του γλώσσα. Χρησιμοποίησε ένα πρόγραμμα, που βρήκε στο διαδίκτυο, για τη μετάφραση διαλόγων, περιγραφών, μενού και των στοιχείων στη UI από τα Γαλλικά στις άλλες δύο γλώσσες.

Όσον αφορά τώρα στην τρέχουσα καμπάνια, ο πήχης τοποθετήθηκε πολύ χαμηλά. Ο αρχικός στόχος είναι οι 2000 ευρώ και το ποσό θα αξιοποιηθεί για το σουλούπωμα των αγγλικών κειμένων από επαγγελματία. Τα Γερμανικά δεν έχουν φύγει από το πλάνο και θα προστεθούν στο Magret & FaceDeBouc, αν επιτευχθεί το πρώτο stretch goal στις 4000 ευρώ. Τέλος, οι χαρακτήρες θα μιλούν και Αγγλικά, εφόσον συγκεντρωθούν 20000 ευρώ.

magret_kickstarter_demo-in01

Ο Romuald Serrado έχει για την ακρίβεια στα σχέδιά του μία σειρά επεισοδίων με διάρκεια 4 έως 6 ωρών το καθένα και πρωταγωνιστές τους επιθεωρητές Magret και FaceDeBouc. Το πιλοτικό, όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος, επεισόδιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο στάδιο της ανάπτυξης, τιτλοφορείται Magret & FaceDeBouc «The buddy-buddy case» και θα κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024 στο Steam και το itch.io.

Ο επιθεωρητής Magret, μία πράσινη πάπια, είναι ήρεμος, ευγενής, ευσυνείδητος και σιχασιάρης. Ασχολείται αποκλειστικά με γραφειοκρατικές δουλειές στο αρχείο του αστυνομικού τμήματος και για λόγο, που θα μάθουμε στο μέλλον, δεν του έχει ανατεθεί επί σειρά ετών κάποια υπόθεση. Ο επιθεωρητής FaceDeBouc, ένας τράγος, διακρίνεται αντιθέτως για τους τραχείς τρόπους, την αθυροστομία και τον ωχαδερφισμό του. Θα τον χαρακτηρίζαμε άνετα και βρομύλο! Τί έχουν κοινό οι δυο τους; Ο αρχηγός της αστυνομίας έχει αφαιρέσει τα σήματα και τα όπλα τους.

magret_kickstarter_demo-in02

Σημειώστε, πως οι δύο επιθεωρητές δε χαίρουν ιδιαίτερης εκτίμησης από ανωτέρους και συναδέλφους και δεν έχουν δουλέψει μαζί στο παρελθόν. Οι τύποι με τις εκ διαμέτρου αντίθετες προσωπικότητες επιστρατεύονται αιφνιδιαστικά στο Magret & FaceDeBouc «The buddy-buddy case» από τον Αστυνόμο Hishiro, για να διαλευκάνουν την υπόθεση δολοφονίας του Mr. Couane. Αυτός ήταν γουρούνι!

Θα ελέγχουμε εναλλάξ τον Magret και τον FaceDeBouc, για να εκμεταλλευτούμε τις ικανότητες και παραξενιές τους. Θα αλλάζουμε εύκολα χαρακτήρα, κλικάροντας στα εικονίδια με τις φάτσες τους, που φιγουράρουν πάνω αριστερά. Μιλάμε επίσης για ξεχωριστά inventory και τη δυνατότητα, ο Magret να πασάρει ένα αντικείμενο στον FaceDeBouc και το αντίστροφο.

magret_kickstarter_demo-in03

Η εναλλαγή μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών θα οδηγεί σε διαφορετική προσέγγιση στους διαλόγους με τους NPCs και θα φέρει και διαφορετικά αποτελέσματα. Θα χρησιμοποιούμε κατά κάποιον τρόπο την τακτική ανάκρισης «καλός μπάτσος/ κακός μπάτσος».

Έχει επίσης ενδιαφέρον, ότι θα μπορούμε, να προχωρήσουμε σε άλλη οθόνη με τον ένα χαρακτήρα και να αφήνουμε πίσω τον έτερο ή να τους μετακινούμε και τους δύο ταυτοχρόνως. Ο χάρτης θα μας βοηθά, να μεταβούμε σε διάφορα σημεία της πόλης και να δούμε και τις θέσεις των φίλων μας.

magret_kickstarter_demo-in04

Πήρα μία καλή γεύση από τους μηχανισμούς στο gameplay, όπως επίσης το αιχμηρό και συχνά χοντροκομμένο χιούμορ, παίζοντας δύο φορές -μία στα Γαλλικά και μία στα Αγγλικά- το demo, που φιλοξενείται στη σελίδα του παιχνιδιού στο Kickstarter. Αισιοδοξώ, ότι όλα αυτά τα στοιχεία θα αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο στο πιλοτικό επεισόδιο της σειράς και στη συνέχειά της.

Ο Romuald Serrado έχει δώσει δείγματα γραφής και με το GrandMa Badass, το Point and Click Adventure με πρωταγωνίστρια μία φαινομενικά αθώα, αλλά στην πράξη αδίστακτη γιαγιά, που τα βάζει με κακοποιά στοιχεία, για να σώσει τη γάτα της. Απευθύνεται σε ενήλικο κοινό και αυτό! Ο Serrado χρησιμοποιεί σταθερά την engine Adventure Games Studio για την ανάπτυξη των παιχνιδιών του.

magret_kickstarter_demo-in05

Κλείνοντας, η καμπάνια στο Kickstarter θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου του 2024. Νέα έκδοση του demo θα ανεβεί στο itch.io και το Steam στις 5 Φεβρουαρίου, δηλαδή πάνω στην ώρα για το Steam Next Fest.

Adipson Studio | Kickstarter | Steam | itch.io | Twitter

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.