The Star Named EOS demo

Έγραψα στα τέλη του 2021 στον επίλογο του review μου, ότι το παιχνίδι-ντεμπούτο από τη Silver Lining Studio ήταν μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της χρονιάς. Το πανέμορφο σαν ταινία από το Studio Ghibli και συγκινητικό Behind the Frame: The Finest Scenery με έκανε, να περιμένω με ανυπομονησία την ανακοίνωση της επόμενης δουλειάς από την ανεξάρτητη ταϊβανέζικη εταιρεία ανάπτυξης. Και αυτή ήρθε ενάμιση μήνα πριν από την εκπνοή του 2022! Το πρώτο τρέιλερ για το The Star Named EOS δόθηκε στη δημοσιότητα στις 17 Ιανουαρίου του 2023.

Το επερχόμενο παιχνίδι είναι επίσης ένα Adventure με έμφαση στην αφήγηση και θα προσφέρει μία ποικιλία από σπαζοκεφαλιές. Το The Star Named EOS συμμετέχει με demo στο πρώτο Steam Next Fest για το 2023, που τρέχει από τις 6 έως τις 13 Φεβρουαρίου. Το άρθρο περιλαμβάνει screenshots, που τράβηξα κατά τη διάρκεια της ενασχόλησής μου μαζί του, και τις εντυπώσεις μου.

Η νεαρή πρωταγωνίστρια στο Behind the Frame: The Finest Scenery είναι ζωγράφος και, πέρα από το να εκφράζεται με τα χρώματα και τα πινέλα της στον καμβά, προσπαθεί, να αποδείξει το ταλέντο της και να αναδειχθεί ως καλλιτέχνης. Στο The Star Named EOS, ο Dei προτιμά μία άλλη μορφή τέχνης. Αιχμαλωτίζει στιγμές με τη φωτογραφική μηχανή του και ελπίζει, να εκθέσει κάποτε τις φωτογραφίες του στο κοινό.

Το παιχνίδι ξεκινάει με ένα όνειρο. Μία γυναίκα με μία φωτογραφική μηχανή να κρέμεται από τον λαιμό της, απευθύνεται στον Dei και υψώνει το χέρι της, για να του δείξει φωτεινά αστέρια στον ουρανό με το μάλλον εξωπραγματικό χρώμα. Δεν βλέπουμε καθαρά το πρόσωπό της. Ο νεαρός ξυπνάει και βρίσκεται στο δωμάτιό του. Μία επιστολή από τη μητέρα του τον περιμένει.

The Star Named EOS demo screenshot

Κατά τη διάρκεια του demo, δε θα δείτε ούτε το δικό του πρόσωπο. Θα αρχίσετε, να γνωρίζετε σιγά σιγά τον Dei, εξερευνώντας το μικρό δωμάτιο και βλέποντας τα πάντα από οπτική πρώτου προσώπου. Τα ράφια, οι τοίχοι, το γραφείο είναι γεμάτα με αγαπημένα αντικείμενα από την παιδική και εφηβική ηλικία και ξυπνούν αναμνήσεις, συνδεδεμένες με την πολυαγαπημένη μητέρα του.

Αλληλεπιδρώντας με μερικά από τα αντικείμενα, αλλά και παρατηρώντας τον χώρο, θα εντοπίσετε και τα στοιχεία, που θα χρειαστείτε στις ευχάριστες σπαζοκεφαλιές. Η λύση τους οδηγεί σε ακόμη περισσότερες αναμνήσεις και το ξετύλιγμα της ιστορίας.

The Star Named EOS Steam Next Fest

Δεν αποκαλύπτονται πολλά στο demo και το ενδιαφέρον για τη συνέχεια παραμένει, για εμένα τουλάχιστον, ζωηρό! Είναι γνωστό από τη σύντομη περιγραφή, που δίνει η Silver Lining Studio, ότι η μητέρα του Dei έχει εξαφανιστεί. Έχοντας κατά νου το ανατρεπτικό φινάλε του Behind the Frame: The Finest Scenery, αναμένω εκπλήξεις στην πλοκή και αυτού του παιχνιδιού!

Η φωτογραφία παίζει σημαντικό ρόλο στο The Star Named EOS, όπως η ζωγραφική στον προηγούμενο τίτλο, όπου οι πίνακες ζωντανεύουν, μεταφέροντας τη δράση σε τοποθεσίες, που απεικονίζουν. Δε θα χρησιμοποιήσετε κάποια υπερσύγχρονη κάμερα, αλλά τη στιγμιαία μηχανή, που έλαβε ο Dei στα ένατα γενέθλιά του από τη μητέρα του και φυλάει ως κόρην οφθαλμού.

The_Star_Named_EOS_demo-screen03

Αφού βρείτε πρώτα τον συνδυασμό και ανοίξετε το χρηματοκιβώτιο, για να την πάρετε, θα προστεθεί στα δεξιά της οθόνης ένα κουμπί με το εικονίδιο μίας φωτογραφικής μηχανής. Όποτε θα το πατάτε, θα περνάτε σε photo mode.

Στο τέλος του demo, θα φωτογραφίσετε το παράθυρο του δωματίου του Dei, κάνοντας προηγουμένως μερικές στιλιστικές αλλαγές. Ο ήρωας θα μεταφερθεί την αμέσως επόμενη στιγμή στο βαγόνι ενός τρένου και θα κάθεται δίπλα σε ένα παρόμοιο παράθυρο και… Δεν έχει και, καθώς θα εμφανιστεί μπροστά σας το «Thank you for playing our demo.»

Λίγο πριν από τον επίλογο, θα σταθώ στο πρόβλημα, που διαπίστωσα με τους υπότιτλους, καθώς αργούν ορισμένες φορές, να φύγουν από την οθόνη και πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλον. Παρόμοιο θέμα είχα αντιμετωπίσει και στο Behind the Frame: The Finest Scenery. Θέλω, να πιστεύω ότι θα διορθωθεί στο πλήρες παιχνίδι.

The Star Named EOS demo screenshot

Η Silver Lining Studio δεν έχει ανακοινώσει προς το παρόν ημερομηνία κυκλοφορίας για το The Star Named EOS. Το demo θα παραμείνει διαθέσιμο στην πλατφόρμα της Valve έως τις 20 Φεβρουαρίου του 2023, επομένως προλαβαίνετε, να το απολαύσετε κι εσείς!

Silver Lining Studio | Twitter | Steam

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.