Τηλεγραφικά – 17 Σεπτεμβρίου 2019

Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας του My Joy Gaming, θα δώσω τον πρωταγωνιστικό ρόλο στους υπολογιστές. Δύο από τα παιχνίδια, που θα μας απασχολήσουν, προορίζονται για PC και Mac, ενώ το τρίτο game ξεκίνησε το 2011 τη λαμπρή καριέρα του από τα Windows και θα κάνει σύντομα ντεμπούτο σε κονσόλα και μάλιστα στην πιο ταιριαστή για την περίπτωσή του. Σας έχω λοιπόν τρεις επιλεγμένες ειδήσεις με λίγα λόγια, πολλές πληροφορίες και άφθονα τρέιλερ.

Το Hot Lava, το νέο videogame της Klei Entertainment, θα κυκλοφορήσει για PC στις 19 Σεπτεμβρίου από το Steam. To 3D Action-Adventure/ Racing με οπτική πρώτου προσώπου θα μας βάλει να τρέχουμε με τον χαρακτήρα μας σε διαδρομές -σε σχολεία, αποθήκες, εργοστάσια, σπίτια κ.α.- γεμάτες καυτή λάβα, τοξικά απόβλητα, χάσματα και θραυστήρες. Θα προσπαθούμε, όπως καταλαβαίνετε, να φτάσουμε έως το τέρμα χωρίς να πέσουμε στο έδαφος, εκμεταλλευόμενοι ό,τι έχει να μας προσφέρει ο κάθε χώρος και χρησιμοποιώντας παρκούρ τεχνικές. Το Hot Lava διαθέτει single-player και online multiplayer modes και έτσι θα μπορούμε να συναγωνιστούμε με έως και οκτώ άτομα. Θα υπάρχει και level editor, για να δημιουργήσουμε τις ολοδικές μας διαδρομές και, αν το θελήσουμε, να τις μοιραστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο μέσα από το Steam Workshop.

Η Klei Entertainment αναπτύσσει το Hot Lava και για λειτουργικά συστήματα iOS, tvOS και macOS και το παιχνίδι θα είναι διαθέσιμο μέσα από τη συνδρομητική υπηρεσία Apple Arcade, η οποία και θα ξεκινήσει την πορεία της στις 19 Σεπτεμβρίου.

Ας γνωρίσουμε τα μέλη της Global Action Team, τους υποψήφιους χαρακτήρες μας, μέσα από ένα φρεσκότατο τρέιλερ:


Σημειώστε μία ακόμη κυκλοφορία για τις 19 Σεπτεμβρίου… Πρόκειται για το Crying Suns, το single-player Sci-fi Strategy game με rogue-lite στοιχεία, που αναπτύσσεται από το γαλλικό στούντιο Alt Shift και θα πωλείται για PC και Mac μέσα από το Steam και το GOG με τη σφραγίδα της Humble Bundle. Το Crying Suns είχε μία επιτυχημένη καμπάνια στο Kickstarter το καλοκαίρι του 2018.

Το gameplay του Crying Suns περιλαμβάνει εξερεύνηση ενός διαστήματος, το οποίο μεταβάλλεται σε κάθε playthrough σας, και tactical μάχες μεταξύ διαφόρων τύπων διαστημοπλοίων, που έρχονται συνήθως σε σμήνη. Σύμφωνα με τους ίδιους τους developers, η δημιουργία τους είναι επηρεασμένη από τα παιχνίδια FTL: Faster Than Light, Foundation και Dune, ενώ προσθέτουν και την τηλεοπτική σειρά Battlestar Galactica στο σύνολο.

Για να αποφασίσετε πιο εύκολα, αν αξίζει να προσθέσετε το Crying Suns στη wishlist και ακολούθως στη library σας, δοκιμάστε το playable demo, που θα βρείτε στο Steam. Στα άμεσα σχέδια των Alt Shift και Humble Bundle βρίσκεται η μεταφορά του παιχνιδιού και στα iPad.


Το To the Moon έχει συγκινήσει πολλούς ανθρώπους, που ασχολήθηκαν μαζί του σε Windows, OS X, Linux, Android και iOS. Οι τυχεροί gamers θα γίνουν ακόμη περισσότεροι στις 16 Ιανουαρίου του 2020, όταν το single-player Adventure, που ανέπτυξε η Freebird Games, θα κυκλοφορήσει για το Nintendo Switch σε ψηφιακή μορφή.

Η X.D. Network, η κινεζική εταιρεία, η οποία ανέπτυξε με τη χρήση της Unity, τις εκδόσεις του παιχνιδιού για τις συσκευές με λειτουργικά συστήματα Android και iOS, έχει αναλάβει και τη μεταφορά του στην υβριδική κονσόλα της ninty. Το παρακάτω tweet αποκαλύπτει, ότι έχουμε επιπλέον να περιμένουμε κάτι σε σχέση με το To the Moon και την Limited Run Games. Μία φυσική έκδοση για το Nintendo Switch, ίσως;

https://platform.twitter.com/widgets.js

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.