Τηλεγραφικά – 23 Απριλίου 2024

Η πρόσφατη Indie World Showcase προσέφερε πολλές ειδήσεις, αλλά δε θα περιοριστούμε σε αυτή. Θα ασχοληθούμε εδώ μόνο με μερικούς τίτλους, που παρουσιάστηκαν στην εκπομπή της Nintendo και έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας. Τα υπόλοιπα παιχνίδια θα τα συναντήσουμε σύντομα με κάποια άλλη αφορμή.

Στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας του My Joy Gaming θα μας απασχολήσουν ακόμη μεταφορές, αναβολές και μία καμπάνια στο Kickstarter. Λίγο απ’ όλα δηλαδή χωρίς πολυλογίες, αλλά με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό και άφθονες πληροφορίες!

Το τρίτο μέλος της Action-RPG σειράς, που αναπτύσσει η Crackshell, θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή στις 23 Απριλίου του 2024 για το PS4, το Xbox One και τα Xbox Series X|S από τη Maximum Entertainment. Θα αποκτήσετε το παιχνίδι μόνο του ή ως μέρος του Hammerwatch II: The Chronicles Edition. Το πακέτο περιλαμβάνει το Hammerwatch II και το Hammerwatch II Anniversary Pack, καθώς και το Hammerwatch Anniversary Edition, δηλαδή τη νεότερη έκδοση του game που τα ξεκίνησε όλα πριν από 11 χρόνια.

Το Hammerwatch II, με τα single-player και multiplayer modes του, είναι ήδη διαθέσιμο για PC, το Nintendo Switch και το PS5. Η standard έκδοση σε όλες τις περιπτώσεις κοστίζει 24,99 ευρώ. Το Hammerwatch II: The Chronicles Edition αγγίζει τα 40 ευρώ.

Hammerwatch II | Crackshell | Maximum Entertainment

Παίξατε το Stray και θέλετε ένα νέο game με ήρωα μία γάτα, που μπλέκει σε μπελάδες; Το Little Kitty, Big City θα σας δώσει τον έλεγχο μιας παιχνιδιάρας και περίεργης ψιψίνας και θα σας αφήσει, να αλωνίζετε στην πόλη. Το γατόνι θα πρέπει, να επιστρέψει τελικά στο σπίτι του, αλλά δεν υπάρχει λόγος βιασύνης… Θα έχετε, να κάνετε ένα σωρό πράγματα και να γνωρίσετε διάφορα τυπάκια εκεί έξω!

Μάθαμε πρώτα την ημερομηνία κυκλοφορίας του 3D Simulation / Adventure κατά τη διάρκεια της Indie World Showcase της 17ης Απριλίου, αλλά το παιχνίδι, που αναπτύσσει το Double Dagger Studio, θα βγει στις 9 Μαΐου του 2024 εκτός από το Nintendo Switch και για PC, Xbox One και Xbox Series X|S. Θα προστεθεί και στο Game Pass!

Επίσημη ιστοσελίδα | Double Dagger Studio

Το Animal Well θα κυκλοφορήσει την ίδια ημέρα με το Little Kitty, Big City, μόνο που το Action-Adventure με τα Metroidvania στοιχεία και τα πιξελάτα γραφικά θα το έχουμε για PC, Nintendo Switch και το PS5. Το παιχνίδι αναπτύσσεται από τον Billy Basso, τον Αμερικανό dev με προϋπηρεσία στη NetherRealm, δηλαδή τη δημιουργό του Mortal Kombat 1. H εταιρεία Bigmode έχει αναλάβει την προώθηση.

Το Animal Well θα μας βρει, να περιπλανιόμαστε στον δαιδαλώδη και γεμάτο μυστικά και κινδύνους κόσμο ενός πηγαδιού. Καθώς θα προχωράμε, θα ανάβουμε κεριά, φωτίζοντας έτσι νέες περιοχές στον χάρτη και θα βλέπουμε πλατφόρμες και παγίδες. Θα συναντήσουμε καλοσυνάτα πλάσματα, αλλά και άλλα, τα οποία θα επιτεθούν στον μικροσκοπικό χαρακτήρα μας. Η πρόοδός μας στο ANIMAL WELL δε θα είναι γραμμική σύμφωνα με τον Billy Basso.

Επίσημη ιστοσελίδα | Bigmode | Steam

Το σουηδικό στούντιο Simogo συνεργάζεται για ακόμα μία φορά με την αγαπημένη publisher Annapurna Interactive για την κυκλοφορία του νέου του παιχνιδιού. Προηγήθηκε το 2019 το Sayonara Wild Hearts, το ιδιαίτερης αισθητικής και με γρήγορο gameplay Rhythm game. Θα μπορούμε, να αποκτήσουμε το Lorelei and The Laser Eyes για PC ή το Nintendo Switch από τις 16 Μαΐου του 2024.

Οι ρυθμοί πέφτουν σημαντικά στο επερχόμενο Adventure/ Puzzle game με την ιστορία μυστηρίου σε σύγκριση με την προηγούμενη δημιουργία της dev. Θα ελέγχουμε μία γυναίκα, η οποία θα λάβει άθελά της μέρος σε ένα περίεργο πείραμα, που ενορχηστρώνει ένας εκκεντρικός άνδρας. Η εξερεύνηση ενός παλιού ξενοδοχείου κάπου στην Κεντρική Ευρώπη και η επίλυση γρίφων θα συνθέτουν το gameplay.

Simogo | Annapurna Interactive | Steam

Είδαμε στην εκπομπή της ninty και το SCHiM, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 18 Ιουλίου για το Nintendo Switch και όχι μόνο! Το πρωτότυπο 3D Platformer με την ισομετρική οπτική των Ewoud van der Werf και Nils Slijkerman θα διατεθεί ανήμερα και για PC, PS4, PS5, Xbox One και τα Xbox Series X|S από τις εταιρείες Extra Nice και PLAYISM!

Μαθαίνουμε από την περιγραφή, ότι schim είναι η ψυχή και το πνεύμα ενός αντικειμένου ή όντος. Όλα τα πράγματα και τα πλάσματα διαθέτουν το δικό τους schim και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει, να αποκοπούν από αυτό. Ο χαρακτήρας μας στο παιχνίδι μοιάζει με βάτραχο και είναι αχώριστο δίδυμο με έναν άνθρωπο, όμως η μοίρα θέλει, να χωριστούν. Θα προσπαθήσουμε λοιπόν, να επανενώσουμε το schim με τον «ιδιοκτήτη» του. Για να τα καταφέρουμε, θα μετακινηθούμε στον χώρο, εκμεταλλευόμενοι τις σκιές, όπως βλέπουμε και στο τρέιλερ.

Επίσημη ιστοσελίδα | Ewoud | Extra Nice | Playism

Η 2D Boy και η Tomorrow Corporation αναβάλλουν για τις 2 Αυγούστου του 2024 την κυκλοφορία του World of Goo 2 για Windows, Mac, Linux και το Nintendo Switch. Το Puzzle game αναμενόταν στις 23 Μαΐου σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Το παιχνίδι θα πωλείται για τους υπολογιστές μας από το Epic Games Store, ωστόσο θα βρούμε DRM-free εκδόσεις του για Windows, Mac και Linux στην επίσημη ιστοσελίδα του.

2D Boy | Tomorrow Corporation | World of Goo 2

Ας κλείσουμε με δύο λόγια για την καμπάνια του The Darkest Files, που ολοκληρώθηκε στις 18 Απριλίου, όπως προγραμματιζόταν άλλωστε. Το κοντέρ σταμάτησε στις 50001 ευρώ. Καλύφθηκε έτσι οριακά -πιο οριακά δε γινόταν!- και την τελευταία σχεδόν στιγμή το έβδομο stretch goal στις 50000 ευρώ.

The_Darkest_Files_kick

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.