Dexter Stardust: Adventures in Outer Space

Τρελαίνεστε για την tex-mex κουζίνα; Ξερογλείφεστε και μόνο στη θέα ενός τάκος; Παίξτε το Dexter Stardust: Adventures in Outer Space, το κωμικό και διασκεδαστικό sci-fi Point and Click Adventure από το στούντιο Dexter Team Games, και οι συχνές αναφορές στα λαχταριστά εδέσματα θα σας ανοίξουν οπωσδήποτε την όρεξη!

Ο Jeremy Fryc, ο ιδρυτής της Dexter Team Games και μεγάλος θαυμαστής της σειράς Monkey Island και του Day of the Tentacle, παρόλο που δεν είχε καταπιαστεί ποτέ στο παρελθόν με την ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών, ξεκίνησε το 2012, να δουλεύει μόνος του πάνω στο Dexter Stardust: Adventures in Outer Space. Όπως αντιλαμβάνεστε από τις προτιμήσεις του, δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, να επιλέξει το είδος στο οποίο θα ανήκε!

Dexter_Stardust_Adventures-screen01

Η κύρια επαγγελματική απασχόληση του ήταν έως τότε η σύνθεση μουσικής και έμενε στη Δομινικανή Δημοκρατία, τη χώρα της Καραϊβικής με τα Ισπανικά ως επίσημη γλώσσα. Ο Jeremy Fryc, ο οποίος έχει μετακομίσει πλέον στη Φλόριντα, έκανε τρεις καλούς φίλους στον τότε τόπο διαμονής του. Ο Munk Alejandro, η Lola Mendez και ο Alec Corday μοιράστηκαν μαζί του ιδέες για τους βασικούς χαρακτήρες του παιχνιδιού και δάνεισαν τις φωνές τους σε αυτούς.

Έχουμε εδώ λοιπόν το πρώτο βιντεοπαιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Dexter Stardust. Πρόκειται για έναν τύπο φαινομενικά ανέμελο, οπωσδήποτε γκαφατζή και με μεγάλη αδυναμία στα τάκος. Δε λέει όχι στα μπουρίτος και τα νάτσος!

Dexter_Stardust_Adventures-screen06

Το Dexter Stardust: Adventures in Outer Space χωρίζεται σε πέντε επεισόδια, τα οποία έχετε τη δυνατότητα, να παίξετε ακόμη και με ανακατεμένη σειρά. Κάθε επεισόδιο έχει τίτλο και το δικό του εξώφυλλο, που παραπέμπουν αμφότερα στις πηγές έμπνευσης του Jeremy Fryc: χαμηλού κόστους ταινίες επιστημονικής φαντασίας των δεκαετιών του ’50 και του ’60, παλιά κόμικς και μυθιστορήματα, σειρές κινουμένων σχεδίων.

Όλα τους είναι ανοιχτά από την αρχή. Αυτό δε σημαίνει, ότι τα επεισόδια δε συνδέονται μεταξύ τους ή δεν υπάρχει συνοχή στην ιστορία! Το φινάλε στο πέμπτο επεισόδιο αφήνει ωστόσο εκκρεμότητες, που θα διευθετηθούν σε επόμενο παιχνίδι.

Dexter_Stardust_Adventures-screen02

Το Dexter Stardust: Adventures in Outer Space κυκλοφόρησε στις 3 Μαρτίου του 2022 για PC και το Nintendo Switch. Ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του ίδιου έτους, ότι το Dexter Stardust: Returns to Outer Space βρίσκεται στο στάδιο της ανάπτυξης και αναμένεται στο τελευταίο τρίμηνο του 2023. Ο Jeremy Fryc ετοιμάζει αυτή τη φορά ένα 2D Action-Adventure σε στιλ, που παραπέμπει σε παιχνίδια για την κονσόλα SNES και δε θα υποστηρίζει καν τη χρήση πληκτρολογίου και ποντικιού!

Ας περάσουμε όμως τώρα στην ιστορία του Dexter Stardust: Adventures in Outer Space… Ο Dexter και ο θείος του, ο οποίος δεν αποχωρίζεται ποτέ το σομπρέρο του, μένουν εδώ και περίπου 20 χρόνια σε μία αποικία ανθρώπων στον Άρη. Η επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη είναι φιλόξενη για κάθε μορφή ζωής και δε διαφέρει σχεδόν σε τίποτα από τη Γη, όπως την γνωρίζουμε εμείς σήμερα.

Dexter_Stardust_Adventures-screen04

Ο πρωταγωνιστής μας γεννήθηκε και ζούσε στη Γη με τη μητέρα και τον πατέρα του. Οι Vreesians, οι κάτοικοι του Planet X, προκάλεσαν μία τεράστια πυρηνική έκρηξη, αφανίζοντας το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού και καθιστώντας τον πλανήτη ακατάλληλο προς κατοίκηση. Ο Dexter με τον θείο του έφυγαν εγκαίρως και σώθηκαν, όμως πιστεύεται, ότι οι γονείς του τριαντάχρονου πλέον φίλου μας ήταν ανάμεσα στους ανθρώπους, που χάθηκαν την αποφράδα εκείνη ημέρα.

Βρίσκουμε τον χαρακτήρα, να εργάζεται ως πωλητής στην επιχείρηση του θείου του. Πραγματοποιεί συχνά ταξίδια από πλανήτη σε πλανήτη, για να προωθήσει εμπορεύματα και να παραδώσει παραγγελίες. Δρομολόγια Αφροδίτη-Άρης όπως Παγκράτι-Κυψέλη, ας πούμε!

Dexter_Stardust_Adventures-screen05

Ο Dexter συνεργάζεται με την Aurora, μία ικανότατη πιλότο και μηχανικό. Ήταν κι εκείνη παιδί, όταν απομακρύνθηκε άρον άρον από τη Γη και έτσι οι δυο τους έχουν κοινό παρελθόν. Σε ένα ταξίδι για επαγγελματικούς πάντα λόγους με σύντομες στάσεις για τάκος, ο Dexter και η Aurora θα έχουν μία απρόσμενη συνάντηση με ένα ρομπότ από τον Planet X, που θα φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές τους, βάζοντας τους σε μεγάλες περιπέτειες.

Το Dexter Stardust: Adventures in Outer Space χαρακτηρίζεται από ποικιλία: διαστημικά ταξίδια, καταδύσεις στον βυθό της θάλασσας, τηλεμεταφορές, τρομακτικά τέρατα, σατανικούς εξωγήινους, συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές και αξιαγάπητους χαρακτήρες που προσφέρουν γέλιο με τις ατάκες και τα καμώματά τους. Όλα αυτά τα βιώνουμε, παίζοντας ένα τυπικό Point and Click Adventure με δεκάδες γρίφους, που η επίλυσή τους εξαρτάται από την αλληλεπίδραση με σημεία ενδιαφέροντος, τη συλλογή αντικειμένων και τη διαχείρισή τους στο τεράστιας χωρητικότητας και εύχρηστο inventory.

Dexter_Stardust_Adventures-screen09

Οι γρίφοι αποτελούν λοιπόν ένα σημαντικότατο κομμάτι στο Dexter Stardust: Adventures in Outer Space. Το επίπεδο δυσκολίας τους είναι σχετικά χαμηλό στα δύο πρώτα επεισόδια, αλλά ανεβαίνει σταδιακά στη συνέχεια, καθώς πολλές περιοχές μας περιμένουν, να τις εξερευνήσουμε και το inventory γεμίζει με αντικείμενα.

Η όποια δυσκολία δε μου προκάλεσε προσωπικά εκνευρισμό ή την ανάγκη, να καταφύγω σε οδηγούς. Οι λύσεις προκύπτουν από τους καλογραμμένους, ευχάριστους και με πολλές δόσεις χιούμορ διαλόγους, τις περιγραφές και μία τοποθεσία-έκπληξη, που θα σας αφήσω, να ανακαλύψετε, παίζοντας. Η λίστα με τις αποστολές, που έχουμε να φέρουμε εις πέρας και προβάλλονται ανά πάσα στιγμή στην οθόνη με το πάτημα ενός κουμπιού, δε μας αφήνει, να πηγαίνουμε εξάλλου στα τυφλά!

Dexter_Stardust_Adventures-screen08

Θεωρώ για όλους τους παραπάνω λόγους, ότι το Dexter Stardust: Adventures in Outer Space είναι ιδανικό για τους αρχάριους στο είδος και άτομα σχεδόν όλων των ηλικιών, που θέλουν να απολαύσουν μία ευχάριστη ιστορία και κωμικές καταστάσεις, χωρίς να κολλούν κάθε λίγο και λιγάκι στην επίλυση γρίφων.

Κλείνοντας, το Dexter Stardust: Adventures in Outer Space διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία, που θα σας κάνουν, να περάσετε ευχάριστα τουλάχιστον έξι ώρες. Θα ταξιδέψετε σε έναν πολύ ενδιαφέροντα κόσμο και θα εξερευνήσετε πάνω από 100 όμορφες σχεδιασμένες στο χέρι οθόνες. Αν και μιλάμε για τη δημιουργία ενός εξαιρετικά μικρού πρωτοεμφανιζόμενου στούντιο, η καλή δουλειά φαίνεται από την αρχή. Ακόμη και από το τρέιλερ!

*To Dexter Stardust: Adventures in Outer Space για το Nintendo Switch προσφέρθηκε δωρεάν από τη Flynn’s Arcade.

Developer: Dexter Team Games
Publisher: Dexter Team Games, Flynn’s Arcade (Switch)
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Μαρτίου 2022
Πλατφόρμες: Windows, Mac, Nintendo Switch
Μορφή: Ψηφιακή
Multiplayer: Όχι
Επίσημη ιστοσελίδα: Dexter Stardust

Από πού και πόσο;

Το Dexter Stardust: Adventures in Outer Space κοστίζει 9.99 ευρώ στο Steam και το Nintendo eShop.

2 σκέψεις σχετικά με το “Dexter Stardust: Adventures in Outer Space

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.