Τηλεγραφικά: AG French Direct – Printemps 2024

Το ActuGaming προβάλλει από το 2020 έως σήμερα παιχνίδια από τη Γαλλία και γαλλόφωνες περιοχές του κόσμου, διοργανώνοντας ετήσιες showcase. Η AG French Direct – Printemps 2024 έκανε πρεμιέρα στις 29 Μαΐου στο κανάλι του δικτύου στο youtube και περιλάμβανε βίντεο και ανακοινώσεις για πάνω από 40 games.

Πολλά τα παιχνίδια, πολλά και τα τρέιλερ και αποκλείεται, να χωρέσουμε τα πάντα εδώ. Δε θα ασχοληθούμε όμως και με όλα, καθώς το My Joy Gaming στηρίζει κυρίως τα μικρά στούντιο. Θα μας απασχολήσουν ακυκλοφόρητα παιχνίδια, διάφορα είδη και παγκόσμιες πρεμιέρες, μιας και είχαμε και από δαύτες. Κρατήσαμε και δύο-τρεις τίτλους για ξεχωριστά άρθρα! Σημειώστε, πως η γαλλική γλώσσα πρωταγωνιστεί στα περισσότερα βίντεο, αλλά υπάρχουν υπότιτλοι στα Αγγλικά.

Σελίδα αφιερωμένη στο AG French Direct – Printemps 2024 στήθηκε στο Steam. Θα βρείτε εκεί όλα τα games της φετινής showcase.

Το Studio Camelia ιδρύθηκε το 2021 από νέους ανθρώπους, που αγαπούν τα JRPG και θέλουν, να εκμοντερνίσουν το είδος με τα θέματα, το gameplay και τους κόσμους των παιχνιδιών τους. Αν και δεν υπάρχει demo, για να διαπιστώσουμε από πρώτο χέρι κατά πόσο ισχύουν τα όσα υποστηρίζουν οι δημιουργοί του, το παρθενικό τους εγχείρημα, ένα 3D Turn-based RPG, έχει καταφέρει, να προσελκύσει πάνω από 3000 backers στο Kickstarter και να συγκεντρώσει περίπου 175660 ευρώ. Ο στόχος ήταν οι 100000 ευρώ και απομένουν ακόμη 13 ημέρες έως τη λήξη της καμπάνιας στις 15 Ιουνίου.

Το γαλλικό στούντιο έχει εξασφαλίσει και δύο δυνατές συνεργασίες! Ο Yoshiro Ambe (Trials of Mana, Fire Emblem Heroes, Genshin Impact) σχεδίασε τους βασικούς χαρακτήρες και ο Motoi Sakuraba (Golden Sun, Dark Souls) θα αναλάβει τη σύνθεση της μουσικής, που θα ντύσει ολόκληρο το παιχνίδι. Η κυκλοφορία του ALZARA Radiant Echoes για PC και τις κονσόλες τοποθετείται στο 2026.

Δώστε προσοχή στα ονόματα των χαρακτήρων στο τρέιλερ, που ακολουθεί!

Η εταιρεία I AM A DOG μας σύστησε το 2021 τα Cibos με το ομώνυμο Party-game με τα local και online modes. Τα εξωγήινα πλασματάκια με τα τέσσερα χέρια και το υπερμέγεθες κεφάλι δεν κάνουν σχεδόν τίποτε άλλο στη ζωή τους από το να δουλεύουν.

Ένα Cibo θα έχει για πρωταγωνιστή το δεύτερο παιχνίδι από το γαλλικό στούντιο, το οποίο αποτελείται από βετεράνους στον χώρο των κόμικς και πρώην εργαζομένους στη Ubisoft. Ο χαρακτήρας μας θα ταξιδέψει στον κόσμο, θα ζήσει την περιπέτεια, θα νιώσει και θα εκφράσει πολλά συναισθήματα. Θα αποκτήσει και μία ικανότητα, όταν θα τον τσιμπήσει ένα έντομο! Το έτσι κι αλλιώς μεγάλο κεφάλι του θα φουσκώνει και θα ξεφουσκώνει κατά βούληση σαν μπαλόνι.

Το Cosmic Holidays αναμένεται για PC, Mac, Linux, Nintendo Switch, PlayStation και Xbox.

Φαντάζεστε τον εαυτό σας μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή, να βουτάει στις βάσεις δεδομένων, να επεξεργάζεται διαφόρων ειδών στοιχεία και να ενώνει τα κομμάτια του παζλ για τη διαλεύκανση μίας σοβαρής υπόθεσης; Το The Operator, το Narrative Adventure / Simulation game, θα σας χρίσει τον νέο χειριστή υπολογιστών της φανταστικής υπηρεσίας FDI (Federal Department of Intelligence). Θα χρησιμοποιήσετε εξελιγμένα προγράμματα, για να βοηθήσετε τους πράκτορες, να φτάσουν στην αλήθεια.

Το παιχνίδι αναπτύσσεται από ένα μόνο άτομο, το οποίο συμπεριλαμβάνει στις επιρροές του τα X-Files, Her Story και Return of the Obra Dinn. Ο Bastien Giafferi έχει στο βιογραφικό του τη συμμετοχή του ως προγραμματιστής στην ανάπτυξη των Road 96 και 11-11 Memories Retold και ίδρυσε το στούντιο Bureau 81, όταν έμεινε ελεύθερος από την εταιρεία DigixArt. Το The Operator θα κυκλοφορήσει μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2024 από το Steam και το demo, που ανέβηκε πρόσφατα στην πλατφόρμα της Valve, σας προσφέρει την ευκαιρία, να το δοκιμάσετε.

Το εξαμελές στούντιο Team RUN αναπτύσσει ένα χαλαρωτικό παιχνίδι με δημιουργημένα στο χέρι γραφικά από τον Encre Mecanique. Ο tattoo artist αξιοποιεί για πρώτη φορά σε ένα game το ταλέντο του στο σχέδιο και τη ζωγραφική. Το Broken Lens βασίζεται στη γνωστή ιδέα «βρείτε τις διαφορές» και θα κυκλοφορήσει στις 22 Ιουλίου από το Steam. Υπάρχει και demo!

Θα δούμε τον πολύχρωμο, εξωγήινο κόσμο μέσα από τους οπτικούς αισθητήρες ενός μικρού ρομπότ. Ο ένας από τους δύο φακούς έχει όμως ραγίσει και η εικόνα, που λαμβάνουμε από αυτόν, παρουσιάζει αποκλίσεις από εκείνη, την οποία μας δίνει ο άλλος. Οι διαφορές είναι συχνά οφθαλμοφανείς, αλλά κρύβονται και στις λεπτομέρειες, όπως επίσης μερικά μυστικά.

Ο Aurélien Defossez (Videoludid) επέλεξε ένα λογοπαίγνιο για τίτλο του Action-Platformer με τα metroidvania στοιχεία, την παντελή απουσία βίας και τα ζωγραφισμένα στο χέρι γραφικά. Το Randomice αναμένεται μέσα στο 2024 και θα κυκλοφορήσει στο Steam. Θα βρείτε demo στη σελίδα του παιχνιδιού στην πλατφόρμα της Valve.

Ο χαρακτήρας μας θα είναι ένα ποντίκι με ανθρώπινες ικανότητες και στόχος μας η απόδραση από ένα σπίτι. Η διαρρύθμιση θα αλλάζει σε κάθε προσπάθεια. Τα εργαλεία και τα αντικείμενα, που θα έρθουν με τυχαία σειρά στα χέρια μας, και η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους θα μας βοηθήσουν να τον πετύχουμε. Θα πρέπει, να μελετήσουμε καλά τον χώρο και τις κινήσεις μας, για να φτάσουμε γρήγορα στην έξοδο.

Οι ώρες της ημέρας αυξάνονται ολοένα και περισσότερο, γεγονός που παραξενεύει και δραστηριοποιεί έναν βαμπιράκο. Θα αναζητήσουμε με τον χαρακτήρα του Action Roguelike παιχνιδιού από το γαλλικό στούντιο Guilloteam την αιτία αυτής της… ανωμαλίας και τα βήματά μας θα μας οδηγήσουν στην Cult of the Sun και τους ιερείς της, οι οποίοι ετοιμάζονται, να καταργήσουν τη νύχτα.

Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου, να ακυρώσουμε τα σχέδια της αίρεσης και θα δώσουμε σκληρές μάχες διάρκειας 30 λεπτών με τους φανατισμένους πιστούς και τους λειτουργούς της. Το αίμα τους θα μας δίνει ζωή και θα ανταλλάζουμε ζωή για την απόκτηση νέων ικανοτήτων και την αναβάθμιση τους. Οι devs αναφέρουν, ότι θα αντιμετωπίσουμε πάνω από 40 διαφορετικούς εχθρούς, 4 bosses και θα μας περιμένουν περισσότερες από 200 μοναδικές ικανότητες.

Η σελίδα του Midnight Blood Rush στο Steam είναι έτοιμη και φιλοξενεί demo με ένα δείγμα από το περιεχόμενο, που μας υπόσχεται η Guilloteam.

Κατά τη διάρκεια του AG French Direct – Printemps 2024 παρουσιάστηκε με ένα τρέιλερ το δεύτερο παιχνίδι από το Bread Panda. Το στούντιο ιδρύθηκε το 2020 από τον Fabien Alexandrine και τον Quentin Da Cruz, φίλοι οι δυο τους από το σχολείο, και έκανε το ντεμπούτο του το 2022 με το Overhaul, το Puzzle Roguelite Dungeon Crawler. Roguelite στοιχεία διαθέτει και το νέο εγχείρημα της μικρής γαλλικής εταιρείας, μόνο που το AVA and the Half-World είναι ένα 2D Shooter με ζωγραφισμένα στο χέρι γραφικά και ενδιαφέρουσες εναλλαγές στο gameplay.

Όταν η Ava πετάει κόντρα στον άνεμο, έχουμε Rail Shooter μηχανισμούς. Ορδές εχθρών εμφανίζονται στον ορίζοντα και κινούνται με απειλητικές διαθέσεις προς το μέρος της. Το σκηνικό αλλάζει, άμα έρθει η ώρα, να αναμετρηθούμε με boss. Η πτήση σταματά και προσγειωνόμαστε στο έδαφος, για να τα εξολοθρεύσουμε. Οι δημιουργοί του παιχνιδιού αναφέρουν, ότι κάθε playthrough θα είναι μοναδικό και θα διαμορφώνουμε το δικό μας στιλ μάχης, εκμεταλλευόμενοι τα αντικείμενα, τα όπλα και τους καταλύτες, που θα συλλέξουμε και θα επιλέξουμε, να κρατήσουμε.

Το 3D Narrative-driven Adventure με την οπτική πρώτου προσώπου μας έρχεται από τον Καναδά. Το στούντιο Unreliable Narrators θα μας ταξιδέψει πίσω στον 17ο αιώνα και θα γνωρίσουμε την άγρια φύση της αχανούς χώρας της Βόρειας Αμερικής μέσα από τα μάτια και τις αλληλένδετες περιπέτειες της Γαλλίδας Jeanne και του αυτόχθονα Maikan, δύο ανθρώπων με διαφορετικά βιώματα, αντιλήψεις και στόχους. Η γυναίκα θα έχει για παρέα έναν σκύλο. Τα πιστεύω και των δύο θα κλονιστούν από γεγονότα και φαινόμενα.

Οι devs χρησιμοποιούν τη λέξη linear (γραμμικό) στην περιγραφή του παιχνιδιού τους, αλλά αναφέρουν πως επιλογές μας θα έχουν κάποιο αντίκτυπο στους πρωταγωνιστές μας. Τονίζουν επιπλέον, ότι οι ιστορίες του Two Falls (Nishu Takuatshina) έχουν σχέση με τους αυτόχθονες του Καναδά και έτσι οι ίδιοι συνεργάζονται με δημιουργικούς ανθρώπους, που προέρχονται από κοινότητες ιθαγενών της χώρας. Τέλος, το game θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2024 για PC, PS5 και Xbox Series X|S.

Σουρεαλιστικό είναι το θέαμα, που προσφέρει το παρθενικό τρέιλερ για το Adventure / Puzzle game με την οπτική πρώτου προσώπου και τα ασπρόμαυρα γραφικά. Το στούντιο του ενός ατόμου Red Rabbit θα επιχειρήσει, να θίξει με το LifeLong τις συνθήκες στους εργασιακούς χώρους και ειδικότερα σε δουλειές γραφείου, τη συμπεριφορά των εργαζομένων μέσα σε αυτούς και τον άσκοπο καταμερισμό αρμοδιοτήτων.

Ο Marcel Dämlich είναι ένας από τους πολλούς υπαλλήλους-σκλάβους της Scopesoft, της εταιρείας με τις δαιδαλώδεις εγκαταστάσεις και τα εξελιγμένα συστήματα ασφαλείας και παρακολούθησης. Ο χαρακτήρας μας θα αρπάξει την ευκαιρία, να αποδράσει, όταν ένα τηλεχειριστήριο με ενδιαφέρουσες λειτουργίες θα πέσει στα χέρια του. Θα χειριστούμε τις κάμερες, θα ελέγξουμε τους συναδέλφους, θα καταλάβουμε ακόμη και το σώμα ορισμένων από αυτούς, για να επωφεληθούμε από την ειδικότητα και τη θέση τους στον χώρο στην επίλυση γρίφων.

Αν σας αρέσει ό,τι βλέπετε στο τρέιλερ, προσθέστε το παιχνίδι στη λίστα επιθυμιών σας στο Steam.

Η επωνυμία της εταιρείας ανάπτυξης του πλούσιου σε χρώματα 2.5D Action-Adventure με τα stealth και puzzle στοιχεία είναι Monochrome. Τσέκαρα δύο και τρεις φορές, για να σιγουρευτώ, πως αυτή η πληροφορία δεν πήγαινε στο LifeLong, που προηγήθηκε στο άρθρο και το AG French Direct – Printemps 2024!

Paris Belle Epoque game

Δύο χαρακτήρες θα έχουμε στη διάθεσή μας στο παιχνίδι. Σύμφωνα με την περιγραφή, η Anna, μία νεαρή χημικός, ανέπτυξε κατά λάθος μία θανατηφόρα φόρμουλα και αποτελεί τον υπ’ αριθμόν 1 καταζητούμενο της αστυνομίας. Η πόλη του φωτός έχει γεμίσει με αφίσες με το πρόσωπό της και έτσι είναι δύσκολο, να περάσει απαρατήρητη και από τους πολίτες. Μαζί της θα προσπαθούμε, να κινηθούμε όσο πιο αθόρυβα γίνεται, θα έχουμε όμως και έντονες καταδιώξεις, όταν γίνεται αντιληπτή. Τρεχάλα και παρκούρ!

Ο Spunky, ένα πανέξυπνο ποντίκι και το δεξί χέρι της κοπέλας στο εργαστήριο, θα της προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά του και στην περιπέτειά της. Θα εκμεταλλευτούμε το μικρό του μπόι και την ευελιξία του, για να τρυπώσουμε εκεί όπου η Anna δεν μπορεί, να φτάσει και θα λύσουμε και γρίφους.

Ρίξτε μία ματιά στη σελίδα του Paris Belle Epoque στο Steam.

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.