Streets of Rage 4: Η Beat ‘em up σειρά της δεκαετίας του ‘90 θα έχει συνέχεια!

Έχει περάσει πολύς χρόνος από την ανακοίνωση του Streets of Rage 4… Η χαρά για την αναγέννηση της αγαπημένης Beat ’em up σειράς είναι οπωσδήποτε μεγάλη και η Dotemu φροντίζει όλο αυτό το διάστημα, να κρατάει το ενδιαφέρον μας ζωντανό με σύντομα βίντεο, που μας δίνουν μία ιδέα από το gameplay και τη μουσική επένδυση, την οποία επιμελούνται οι Yuzo Koshiro, Motohiro Kawashima, δύο Ιάπωνες συνθέτες οι οποίοι έχουν κατά κάποιον τρόπο συνδέσει το όνομά τους με τη σειρά Streets of Rage. Τα τρέιλερ μάς συστήνουν επίσης κάποιους από τους playable χαρακτήρες του νέου παιχνιδιού.

[Πρώτη δημοσίευση – 29 Αυγούστου 2018] Η Dotemu μας επιφύλαξε μία ευχάριστη έκπληξη, λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακοίνωση του Windjammers 2. Η γαλλική εταιρεία, αφού εξασφάλισε την άδεια από τη Sega, επιστρατεύει και συνεργάζεται με τις Lizardcube και Guard Crush Games για την ανάπτυξη του Streets of Rage 4. Θα σας θυμίσω, ότι η Lizardcube μας χάρισε το remake του Wonder Boy III: The Dragon’s Trap. Η Guard Crush Games έχει στο ενεργητικό της το Streets of Fury: Extended Edition.

Το Streets of Rage 4 θα είναι το νέο μέλος της εμβληματικής, όπως χαρακτηρίζεται δικαίως από την Dotemu, side-scrolling Beat ’em up σειράς, η οποία αποτελείται έως τώρα από τρία videogames. Όλα τους αναπτύχθηκαν από τη Sega και κυκλοφόρησαν στην εποχή τους για το Mega Drive/Genesis, με το τελευταίο από αυτά, το Streets of Rage 3, να βγαίνει για την κονσόλα το 1994. Το πρώτο game διατέθηκε επίσης για το Game Gear και το Master System. Και τα τρία παιχνίδια έχουν μεταφερθεί από τότε σε διάφορες πλατφόρμες.

Ας έρθουμε όμως στο σήμερα και το Streets of Rage 4, το οποίο θα διατηρεί ασφαλώς το arcade ύφος των προκατόχων του, αλλά θα εξελίξει τους μηχανισμούς μάχης τους και θα διαθέτει σχεδιασμένα στο χέρι γραφικά. Η ιστορία του παιχνιδιού θα είναι ολοκαίνουρια, αλλά θα συναντήσουμε σε αυτό δύο παλιούς καλούς μας γνώριμους. Ο Axel Stone και η Blaze Fielding επιστρέφουν και μπλέκουν σε νέους μπελάδες, καθώς θα πρέπει για ακόμα μία φορά να απαλλάξουν την πόλη από κάθε λογής κάθαρμα. Θα έχετε φυσικά την επιλογή ανάμεσα σε single-player και co-op modes.

Η DotEmu δεν ανακοινώνει προς το παρόν ημερομηνία κυκλοφορίας και πλατφόρμες και μας αφήνει με ένα τρέιλερ. Έτσι για να κάνουμε όρεξη!


[Ενημέρωση – 21 Αυγούστου 2019] Με αφορμή την Gamescom 2019, η developer και publisher από τη Γαλλία ανακοινώνει επιτέλους τις πλατφόρμες για τις οποίες θα κυκλοφορήσει το Streets of Rage 4. Το Side-scrolling Beat ‘em up θα διατεθεί για Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4 και το Xbox One μέσα στο 2020. Μας λείπει τώρα και το πότε ακριβώς!

Η Dotemu δίνει παράλληλα στη δημοσιότητα και ένα βίντεο για να μας παρουσιάσει την Cherry Hunter, η οποία είναι κόρη ενός παλιού γνώριμου της σειράς, του αστυνομικού Adam Hunter. Η ίδια, αν και ήθελε αρχικά να βαδίσει στα χνάρια του πατέρα της, αποφάσισε τελικά να ακολουθήσει το πάθος της για τη μουσική και έτσι ροκάρει με το συγκρότημά της.


[Ενημέρωση – 24 Φεβρουαρίου 2020] Με ένα νέο τρέιλερ για το Streets of Rage 4, η Dotemu παρουσιάζει τον Floyd Iraia, τον φουσκωτό τύπο που θα συναντήσουμε στο παιχνίδι. Γνωρίζουμε λοιπόν πλέον, ότι θα έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε πέντε χαρακτήρες: τον Axel Stone, την Blaze Fielding, την Cherry Hunter, τον Adam Hunter και τον Floyd Iraia.

Βλέπουμε επίσης στο βίντεο στιγμιότυπα με τέσσερις playable χαρακτήρες να βρίσκονται ταυτοχρόνως στην οθόνη και να ξυλοκοπούν τους κακούς της υπόθεσης. Ανακοινώνεται λοιπόν με αυτό τον τρόπο, ότι θα έχουμε local / couch co-op mode για έως και τέσσερις παίκτες, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ ξανά σε videogame της σειράς Streets of Rage. Θα υπάρχει βέβαια και online co-op mode, όμως εκεί θα μπορούν να παίξουν παρέα μόνο δύο άτομα.


[Ενημέρωση – 19 Απριλίου 2020] Το Streets of Rage 4 θα κυκλοφορήσει σε ψηφιακή μορφή για όλες τις πλατφόρμες στις 30 Απριλίου του 2020, όπως ανακοινώθηκε από τις Dotemu, Lizardcube και Guard Crush Games. Το παιχνίδι θα πωλείται στην τιμή των 24.99 ευρώ, ενώ θα βρεθεί με το καλημέρα και στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass για PC και το Xbox One.

Αν πάλι προτιμάτε τις φυσικές εκδόσεις, τότε η συνήθης ύποπτη Limited Run Games ετοιμάζει από δύο ξεχωριστές εκδόσεις για το PlayStation 4 και το Nintendo Switch, οι οποίες προπωλούνται μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, έχουμε μία απλή και τη λεγόμενη Classic Edition για την κονσόλα της Sony, που κοστίζουν 34.99 και 59.99 δολάρια (χωρίς τα έξοδα αποστολής) αντίστοιχα και μία απλή και την Classic Edition για το Nintendo Switch στις ίδιες τιμές. Οι παραγγελίες θα κλείσουν μία εβδομάδα μετά τις 30 Απριλίου.

Streets of Rage 4 Limited Run Games

2 σκέψεις σχετικά με το “Streets of Rage 4: Η Beat ‘em up σειρά της δεκαετίας του ‘90 θα έχει συνέχεια!

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.