Τί είναι τελικά το Afraid Project;

Jesse Fox

Η καμπάνια στο Kickstarter ξεκίνησε στις 4 Απριλίου του 2018 για το Afraid Project, όπως είχε ανακοινωθεί, και έγιναν έτσι και τα αποκαλυπτήρια. Πιστεύω, ότι οποιαδήποτε πρόβλεψη κάνατε για το παιχνίδι, με βάση πάντα τα λιγοστά και ιντριγκαδόρικα δεδομένα, που είχαμε μέχρι πρότινος, πρέπει να διαψεύδεται. Η επιλογή των χρωμάτων στο λογότυπο, ο ίδιος ο τίτλος, τα μυστηριώδη τρέιλερ και το αινιγματικό σλόγκαν με οδήγησαν προσωπικά στη σκέψη, ότι θα είχαμε να κάνουμε με κάποιο Thriller. Εσείς αλήθεια, τί είχατε σκεφτεί;

Τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν με τις ακόλουθες διευκρινίσεις: το «Afraid» προκύπτει από την ένωση των λέξεων African και Aid και ο Francisco Téllez de Meneses κατηγοριοποιεί το παιχνίδι του ως ένα non-profit Simulation. Ο δημιουργός των UnEpic και Ghost 1.0 επιδιώκει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 70000 δολάρια, για να προχωρήσει στην ολοκλήρωση του African Aid -αυτός θα είναι ο τελικός τίτλος του.

Ας βάλουμε τώρα στο κάδρο και το σλόγκαν, που λέει πως ό,τι κάνουμε στο παιχνίδι, θα γίνεται πραγματικότητα… Αν όλα πάνε καλά με την καμπάνια, τότε θα διατεθεί ένα demo του Afraid Project στο Steam, το οποίο θα μπορούμε να δοκιμάσουμε εντελώς δωρεάν. Αν το επιθυμούμε, θα έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε το πλήρες videogame, πληρώνοντας 10 δολάρια. Από το παραπάνω ποσό, 3 δολάρια θα είναι η προμήθεια της Valve και 2 δολάρια θα καταβληθούν σε φόρους. Η σελίδα του Afraid Project στο Steam είναι εντωμεταξύ έτοιμη.

Τα υπόλοιπα 5 δολάρια θα προσφερθούν σε επιλεγμένες από τον Francisco Téllez de Meneses Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Αφρική, εφόσον ολοκληρώσουμε το ένα από τα δύο modes του παιχνιδιού. Για την ακρίβεια, κάθε φορά που θα τερματίζουμε ένα level, θα δωρίζεται μισό δολάριο. Θα έχουμε στη διάθεσή μας έναν ολόκληρο χρόνο από τη στιγμή, που θα αγοράσουμε το Afraid Project, για να πετύχουμε τον στόχο. Αν δεν τα καταφέρουμε, τότε τα χρήματα, που θα περισσέψουν, θα διατεθούν για κάποιον άλλο σκοπό. Ο Καταλανός developer αναφέρει μερικούς από αυτούς στη σελίδα στο Kickstarter.

Το Afraid Project περιλαμβάνει λοιπόν δύο modes, που χωρίζονται σε 10 levels το καθένα. Το πρώτο από αυτά, το οποίο φέρει τον τίτλο Sarah Mode και έχει Simulation/ Strategy χαρακτήρα, μας καλεί να συντονίσουμε τις ενέργειες μίας ΜΚΟ και να φέρουμε εις πέρας 10 βασικές αποστολές. Ο Francisco Téllez de Meneses σχεδιάζει να εντάξει και μία σειρά από υποαποστολές. Θα έχουμε υπό τον έλεγχό μας ανθρώπους, οχήματα και υλικά αγαθά, όπως φάρμακα, νερό και τρόφιμα.

Το δεύτερο mode έχει να προσφέρει Driving συγκινήσεις σε arcade στιλ. Ονομάζεται Jesse Mode (θυμάστε τον Jesse Fox, που γνωρίσαμε στο δεύτερο τρέιλερ;) και μας βάζει στη θέση του οδηγού ενός αυτοκινήτου μιας ΜΚΟ και ζητάει από εμάς να φτάσουμε σε συγκεκριμένο χρόνο στον προορισμό μας, χωρίς να καταστρέψουμε το φορτίο, που μεταφέρουμε και μπορεί να σώσει ζωές.

Ο developer τονίζει, ότι τα 5 δολάρια θα προσφερθούν ανεξαρτήτως από το mode, που θα προτιμήσουμε να τερματίσουμε. Δε μας εμποδίζει επίσης κανείς να παίξουμε παράλληλα τα δύο modes, αλλά και πάλι το ποσό, που θα δωρίσουμε συνολικά, θα είναι τα 5 δολάρια.

Πώς σας φαίνεται αλήθεια η ιδέα του Francisco Téllez de Meneses; Θα αγοράσετε το Afraid Project, αν με το καλό τα καταφέρει στο Kickstarter, έχοντας κατά νου, ότι το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων σας θα βοηθήσει ανθρώπους, που έχουν ανάγκη;

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Τί είναι τελικά το Afraid Project;

Σχολιάστε

Συνδεθείτε για να δημοσιεύσετε το σχόλιο σας:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.