[Πρώτη δημοσίευση – 22 Νοεμβρίου 2017] Κανένα άλλο παιχνίδι δεν έχει καταφέρει, να με κάνει να κλάψω τόσο εύκολα όπως το To the Moon! Ο Kan Gao, ο game designer και μουσικοσυνθέτης, ο οποίος βρίσκεται πίσω από την ανεξάρτητη εταιρεία Freebird Games και το ανέπτυξε μαζί με λιγοστούς συνεργάτες, συνέλαβε μία συγκινητική ιστορία με αξιομνημόνευτους χαρακτήρες και καθηλωτική εξέλιξη. Οι καλογραμμένοι διάλογοι, οι μελαγχολικές μελωδίες στο πιάνο, ακόμη και τα παλιομοδίτικα γραφικά, τα οποία δημιουργήθηκαν με το RPG Maker XP, συνθέτουν ένα θαυμάσιο αποτέλεσμα.

Αν ο Kao Gao έχει χρησιμοποιήσει με την ίδια μαεστρία τα παραπάνω συστατικά και στο Finding Paradise, τότε καλά θα κάνω να προμηθευτώ μπόλικα χαρτομάντηλα! Οι δύο επιστήμονες, οι οποίοι βοήθησαν τον ηλικιωμένο άνδρα στο To the Moon, να βιώσει νοερά την ανεκπλήρωτη επιθυμία του, λίγο πριν κλείσει τα μάτια του για πάντα, επιστρέφουν. Με όπλο τους το καταπληκτικό μηχάνημα της εταιρείας Sigmund Corp., το οποίο δημιουργεί δυνατές αναμνήσεις στο μυαλό ενός ανθρώπου, η Eva Rosalene και ο Neil Watts θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε έναν ακόμη άνθρωπο.

finding_paradise_trailer-in01

Ο κορμός του Finding Paradise θα είναι η ιστορία του. Η ανακάλυψη στοιχείων, που αποκαλούνται mementos και επιτρέπουν στους επιστήμονές μας, να ξετυλίξουν τη ζωή του πελάτη τους, θα είναι και αυτή τη φορά απαραίτητη προϋπόθεση, για να κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Πρέπει να σημειώσω εδώ, ότι ένα άλλο παιχνίδι της Freebird Games, το A Bird Story, το οποίο κυκλοφόρησε στις 4 Νοεμβρίου του 2014 για PC, συνδέει το To the Moon με το sequel του, αλλά όπως τονίζει ο Kan Gao, δε χρειάζεται να ασχοληθείτε μαζί του, για να παίξετε το Finding Paradise.

Όλα τα υπόλοιπα θα τα μάθουμε παίζοντας το Finding Paradise, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 14 Δεκεμβρίου σε ψηφιακή μορφή για Windows, Mac και Linux. Θα πωλείται στο Steam, το GOG και το Humble Store. Ο Kan Gao δίνει στη δημοσιότητα ένα μάλλον χιουμοριστικό βίντεο για το παιχνίδι και υπόσχεται, ότι θα έχουμε σύντομα ένα… κανονικό τρέιλερ για το Finding Paradise. Λίγες μέρες έχουν απομείνει εξάλλου έως την κυκλοφορία του!


[Ενημέρωση – 13 Δεκεμβρίου 2017] Ο Kan Gao κράτησε την υπόσχεσή του και δύο μόλις ημέρες πριν από τη διάθεση του Finding Paradise στην αγορά, μας προσφέρει το επίσημο τρέιλερ του παιχνιδιού.

Advertisements